Dostupni linkovi

Vlada Jeremiću odobrila 2,9 miliona $


Blic i Press objavili da Vlada Srbije Vuku Jeremiću odobrava 2,9 miliona dolara za pokriće troškova predsjedavanja 67-og zasedanja Generalne skupštine UN.

To se vidi iz zaključka vlade u koji su listovi imali uvid, a ta suma se odnosi samo na 2012., dok će se za 2013. utvrditi budžetom za tu godinu.

U vladinom zaključku se navodi da se sredstva odobravaju za "lična primanja i druge rashode predsjedavajućeg GS UN i njegovog pratećeg stručnog tima za period jun 2012. - oktobar 2013. godine".

Blic piše da je zaključak napisan nespretno zbog korišćenje zagrada i može da izazove nedoumicu. Lako je zaključiti da je ovim dokumentom Vlada odobrila troškove samo do kraja ove godine, a da će ukupni troškovi biti veći , navedeno je.

U narednoj godini će biti potrebno pokriti još deset mjeseci. Izvor Blica iz Vlade tvrdi da će ukupni trošak iznositi više od sedam miliona dolara.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je sramotno da Vlada Srbije izdavaja 7 miliona dolara za kancelariju Jeremića u Njujorku. Nakon toga stigao je demnati iz Jeremićevog kabineta da ta cifra još uvjek nije utvrđena, uz podsjećanje da je po pravilu UN da zemlja iz koje dolazi predsjedavajući Generalnoj skupštini plaća troškove predsjedavanja.

Prozvani Jeremić je izjavio da su Đilaseve optužbe lažne i da zapravo predstavljaju njegovu borbu za prevlast u Demokratskoj stranci.
XS
SM
MD
LG