Dostupni linkovi

Iran tvrdi da može da uništi vojne baze SAD i gađa IzraelGeneral iranske elitne Revolucionarne garde izjavio je danas da Iran može da uništi
obližnje vojne baze SAD i gađa Izrael nekoliko minuta posle napada na tu državu, javila je iranska novinska agencija Fars.

General Ami Ali Hađizadeh rekao je da su američke vojne baze i Izrael - koje je nazvao "okupiranim teritorijama" - u dometu iranskih raketa i da se mogu gađati u slučaju odmazde.

"Preduzeti su koraci koji nam omogućavaju da sve te baze unistimo u prvim minutima napada", rekao je Hađizadeh, šef vazdušnih snaga revolucionarne garde.

Iran i zapad su u zavadi oko nuklearnog programa Teherana - za koji sumnjaju da tajno radi na razvoju nuklearnog naoružanja - i ni Izrael ni SAD nisu isključili mogućnost vojnog napada u slučaju da se to pitanje ne reši diplomatskim putem.

Revolucionarna garda je u nedelju, na dan kada je stupio na snagu embargo na iransku naftu i bankarski sektor, najavila održavanje trodnevnih vojnih manevara ove nedelje.
XS
SM
MD
LG