Dostupni linkovi

SNS i URS razgovarali o programu nove vlade



Srpska napredna stranka (SNS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) razgovarali su danas o programu nove vlade i postigli saglasanost o pitanju pregovora o prijemu Srbije u Evropsku uniju, o borbi protiv koprucije i kriminala i ključnim ekonomskim merama.

"U narednim danima razgovaraćemo o konkretizaciji i pravljenju koalicionog sporazuma tri strane (SNS, URS i SPS)", rekao je vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučcih posle sastanka sa delegacijom URS-a koju je predvodio Mlađan Dinkić.

Vučić je naveo da ne smatra da će sve ići brzo i sasvim jednostavno, ali je istakao da postoji volja potencijalnih koalicionih partnera da dođe do promena u Srbiji.

Dinkić je rekao da će koalicioni sporazum SPS, URS i SNS biti najdetaljniji koalicioni sporazum u poslednjih 12 godina, da će imati veoma ozbiljan programski sadržaj.

Naveo je osam segmenata programa: državnu politiku, ekonomsko-socijalna pitanja, pravnu državu, borbu protiv korpucije i kriminala, departizaciju države, reformu državne uprave, decentralizaciju i regionalizaciju Srbije i slobodu medija.
XS
SM
MD
LG