Dostupni linkovi

Moon: Cilj da pomognemo BiH na putu u EU i NATO


Povodom proslave 4. jula, Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u utorak je, u zgradi Ambasade SAD-a u Sarajevu, organizovan prijem kojem su prisustvovali predstavnici bh. političkog, javnog i kulturnog života, članovi diplomatskog kora i ostali međunarodni zvaničnici.

Na toj ceremoniji ambasador SAD-a u BiH Patrick Moon govorio je o aktivnostima u proteklom periodu i naglasio nastojanja da Bosna i Hercegovina postigne napredak ka članstvu u EU i NATO.

"Ali, kao što vam je poznato, puno je posla ostalo da se uradi. Mogu vam reći da SAD ostaju čvrsto opredeljene da pomognu vašoj zemlji da postigne ove ciljeve i pozivam vas da kroz zajednička nastojanja, koja su neminovna, ubrzate reformski proces u mesecima koji su pred nama," kazao je ambasador SAD-a.

Govoreći o ekonomskoj podršci ambasador Moon je istakao da su ove godine SAD investirale gotovo 50 miliona dolara pomoći Bosni i Hercegovini u razne projekte s ciljem unapređenja obrazovanja, zbližavanja mladih, obuke novinara i osnaživanja žena.
XS
SM
MD
LG