Dostupni linkovi

Riker razgovarao sa Dačićem i Jovanovićem


Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker razgovarao je u utorak posle podne u Palati Srbija u Beogradu s mandatarom za sastav nove vlade Ivicom Dačićem. Posle sastanka dvojice zvaničnika, koji je počeo u 17 sati i trajao oko sat i po, nije bilo izjava za medije.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD sastao se ranije danas i s predsednikom Liberalno demokratske partije čedomirom Jovanovićem u sedištu te stranke.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je u utorak da je ta stranka prekinula razgovore o formiranju nove vlade "kada je postalo očigledno da je sa Socijalistističkom partijom Srbije nemoguće postići saglasnost o promeni dosadašnje pogrešne politike".

To je Jovanović rekao zameniku pomoćnika državnog sekretara SAD Filipu Rikeru tokom sastanka koji je održan popodne u sedištu LDP-a u Beogradu, prenosi ta partija u saopštenju izdatom posle sastanka.

"Zato razgovore Srpske napredne stranke (SNS), Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i SPS-a o vladi vidimo kao poslednju fazu politike demagogije i populizma koja je uništila zemlju, i zbog toga možemo da budemo samo efikasna i beskompromisna opozicija", kazao je Jovanović.

Riker u Beogradu boravi do 5. jula, a u utorak se sastao i sa predsednikom Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanom Dinkićem.
XS
SM
MD
LG