Dostupni linkovi

Vučić: Nova Vlada Srbije biće fomirana do 24. jula


Vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je posle sednice Glavnog odbora partije, da će nova vlada biti formirana u periodu od 15. do 24.jula.

Vučić je novinarima, nakon dvoipočasovne sednice, rekao da će SNS ući u buduću vladu samo ukoliko bude bila u prilici da realizuje svoj program i ciljeve, a da on lično još nije doneo odluku da li će biti deo te vlade.

On je precizirao da je na sednici Glavnog odbora jendoglasno odlučeno da se razgovori sa SPS-om o formiranju nove vlade nastave i dodao da je to telo dalo odrešene ruke rukovodstvu stranke da u slučaju da njihovi principi ne budu uslišeni prekine razgovore.

"Mi želimo u vladu i hoćemo promene. Nećemo se zadovoljiti samo ministarskim mestima", rekao je Vučić i naveo da će o kadrovskim rešenjima biti odlučivano na sednici Glavnog odbora u petak ili nedelju.

Upitan da pojasni izjavu na Glavnom odboru o zahtevu nekih moćnih i bogatih ljudi da odredjeni članovi SNS budu ministri Vučić je ponovio da "ti ljudi" neće biti ministri, ne želeći da ih imenuje, ali je dodao da će se mnogi iznenaditi kada budu videli koga neće biti u novoj vladi.

"Neće niko drugi odlučivati u ime SNS. SNS-om neće upravljati ni tajkuni, ni druge stranke, već Predsedništvo i Glavni odbor", poručio je on.

Uz najavu da će program i ciljevi buduće vlade u pismenoj formi biti gotovi za dva do tri dana, Vučić je kazao da je sa ostalim partnerima usaglašeno da ne bude "feudalizacije ministarstava", odnosno da neće smao jedna partija držati odredjeno ministarstvo, već da će biti kadrovi iz više partija.

Prema njegovim rečima, saglasnost je postignuta i oko smanjenja broja državnih sekretara na duplo manji broj, kao i o ukidanju 50 agencija, navodeći da SNS ne želi da te agencije budu partijska tela.
XS
SM
MD
LG