Dostupni linkovi

Fejt: U septembru kraj nadzirane nezavisnosti Kosova


Međunarodni civilni predstavnik na Kosovu Piter Fejt izjavio je danas da će Međunarodna civilna kancelarija (ICO) u septembru prestati sa radom i da će se tada završiti period nadzirane nezavisnosti Kosova.

Fejt je za B92 ocenio da su kosovske institucije dovoljno ojačale.

Međunarodna upravljačka grupa za Kosovo (ISG) razmotriće sutra u Beču predlog za okončanje nadgledane nezavisnosti Kosova, rekao je portparol Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu (ICO) Kristijan Palme i najavio da će u septembru biti okončan mandat te grupe.

"Na sastanku ISG će analizirati napredak i razmotriti predlog za okončanje nadgledane nezavisnosti Kosova", rekao je Tanjugu uoči sastanka portparol Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu (ICO) Kristijan Palme.

Palme je dodao da će na predstojećem sastanku ISG razmotriti i davanje zelenog svetla kosovskoj vladi i skupštini za usvajanje paketa ustavnih i zakonodavnih amandmana.

Prema njegovim rečima, na sledećem, završnom sastanku Međunarodne upravljačke grupe, u septembru biće okončan njen mandat nakon usvajanja neophodnih izmena kosovskog ustava i sistemskih zakona.
XS
SM
MD
LG