Dostupni linkovi

Od danas policajci iz Srbije na Crnogorskom primorju


Policajci iz Srbije će od danas do 1. septembra nalaziti na Crnogorskom primorju da bi doprineli bezbednosti i zaštiti srpskih turista.

Kako je najavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, srpski policajci će boraviti u tri crnogorska turistička mesta - Budvi, Herceg Novom i Baru.

Zamenik načelnika u Odeljenju za organizaciju, preveniciju i rad policije u Upravi policije Srbije Aleksandar Vasilijević ranije je kazao da će srpski policajci tokom ta dva meseca sarađivati sa kolegama iz Crne Gore na efikasnijoj zaštiti turista iz Srbije.

Kako je dodao, to je omogućeno protokolom o saradnji koji su 11. juna potpisali Direkcija policije Srbije i Uprava policije Crne Gore.

Vasiljević je kazao da će u Budvi i Herceg Novom biti po jedan uniformisani policajac i jedan kriminalistički policajac, a u Baru će biti samo jedan uniformisani policajac.

Građani Srbije moći će da ih kontaktiraju lično ili preko telefona, kazao je on.

Vasiljević je kazao da će policajci na Crnogorskom primorju boraviti u smenama od po tri sedmice.

Kako je istako, to je nastavak dobre saradnja u regionu.

Vasiljević je kazao i da je prošle godine u Hrvatskoj boravilo nekolko policijskih službenika iz Srbije da bi tokom turističke sezone pomogli hrvatskim kolegama u boljoj zaštiti turista iz Srbije.
XS
SM
MD
LG