Dostupni linkovi

Vučić: Pregovori sa SPS uopšte nisu laki


Lider naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je na sednici Glavnog odbora SNS da formiranje vlade nije završeno sve dok ona ne bude izglasana u parlamentu.

SNS će, kako ističe, u tu vladu ući samo ako budu uvaženi ciljevi i principi te stranke.

"Uvek postoji mogućnost da se većina stvori na nekoj drugoj strani, ali mi bez naših ciljeva i programa nećemo da ulazimo", rekao je Vučić.

On je naveo da je "mnogo bogatih i važnih ljudi" proteklih dana posredstvom medija vršilo svojevrstan pritisak da neki ministri budu iz SNS". Vučić je rekao da ti ljudi neće biti ministri ili on neće biti na mestu na kojem je.

Dodao je da razgovori koje ta stranka vodi sa SPS nisu nimalo laki i napomenuo da postoje principi od kojih SNS neće da odustane.

"Formiranje vlade nikada nije završeno dok se u parlamentu ne izglasa. SNS neće dozvoliti da bude ponižavana i neće biti ničiji potrčko. Hoćemo da donosimo važne i ključne odluke, hoćemo da preuzmemo odgovornost, jer hoćemo da menjamo Srbiju. Ako to budemo mogli, ići ćemo u vladu, ako ne, nećemo", rekao je Vučić.

Lider SPS i mandar Ivica Dačić sinoć se sastao sa liderom URS Mlađanom Dinkićem. Razgovor je bio neformalan i nakon njega nije bilo moguće zvanično saznati šta su bile glavne teme razgovora.
XS
SM
MD
LG