Dostupni linkovi

Filmski festival u Sopotu u čast tri decenije "Maratonaca"


U ponedeljak, 2. jula počinje 41. Filmski festival u Sopotu - SOFEST, koji će trajati do petka 6. jula 2012. kada će biti i proglašenje pobednika.

Na ovogodišnjem festivalu za nagrade će se takmičiti dvanaest dugometražnih igranih filmova domaće produkcije. Kao i svake godine, festival će započeti svečanim otvaranjem koje će ovog puta biti posvećeno tridesetogodišnjici filma "Maratonci trče počasni krug".

Festival će proglasiti otvorenim, scenarista i reditelj ovog kultnog ostvarenja - Dušan Kovačević i Slobodan Šijan. Ovom prilikom, film će biti prikazan na specijalnoj projekciji u otvorenom bioskopu u Sopotu prve večeri festivala.

Kao što je to već tradicija na SOFEST-u, ceremonija će započeti svečanim defileom reditelja, glumaca i uvaženih filmskih radnika. Defile ce biti predvođen glumcima i autorima iz "Maratonaca" koji će se ulicama Sopota provozati na interesantan nacin - u duhu ovog filma.

Otvaranje ce upotpuniti i višestruki pobednik Dragačevskog sabora "Dejan Petrović big bend", koji će svirati muziku iz filma "Maratonci trče počasni krug" koju je komponovao Zoran Simjanović, kao i druge poznate numere filmske muzike.
XS
SM
MD
LG