Dostupni linkovi

Finale Evropskog prvenstva u fudbalu


Večeras će u Kijevu biti odigrano finale Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, a snage će odmjeriti aktuelni evropski i svjetski prvak Španija i izuzetno snažna Italija. Po svemu sudeći, bit će ovo sudar dva diva, a iz oba tabora se najavljuje napadačka igra.

Selektori Cesare Pradelli i Vicente del Bosque očekuju spektakularnu utakmicu u finalu koja bi trebala biti najbolja na Euru. Ovo će biti njihov drugi međusobni susret na Euru. Prva utakmica, koja je odigrana prije tri sedmice u grupnoj fazi, završena je rezultatom 1:1. Ekipe se međusobno respektuju, ali Španci žele odbranu titule prvaka starog kontinenta, dok Talijani traže svoju drugu evropsku krunu.

Azzuri su odlično odigrali protiv Engleske i Njemačke. Del Bosque je izjavio da je Prandelli bio veoma hrabar i da je promijenio stil igre talijanske reprezentacije.

Pravdu će u finalnoj utakmici Eura dijeliti portugalski sudija Pedro Proenca. Susret će biti odigran na Olimpijskom stadionu u Kijevu u Ukrajini sa početkom u 20:45 sati.
XS
SM
MD
LG