Dostupni linkovi

Pak: Nova vlast BiH može da računa na našu podršku



Izvestilac Evropskog parlamenta za BiH Doris Pak (Pack) ocenila je da je "mapa puta" dodeljena Bosni i Hercegovini predstavlja pomoć Evropske komisije novoj vladajućoj koaliciji kako bi ubrzala proces priključenja BiH Evropskoj uniji.

Politički predstavnici iz BiH koji su pre dva dana razgovarali o "mapi puta" sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom (Fule), moraju da rade na tome da BiH u što skorijem periodu ispuni preostale uslove za status kandidata, kazala je Pakova za današnji srajevski Dnevni avaz.

"Stvari su u BiH opet stale. Sada je došlo do nove koalicije i nadam se da će biti poboljšanja, s obzirom na to da je u međuvremenu celi proces priključenja EU bio zaustavljen", rekla je Doris Pak.

Ona je dodala da "nova vlast može da računa na to da će Evropska komisija i Evropski parlament sve učiniti da im pomognu na putu priključenja EU, ali da taj posao moraju sami odraditi".

"BiH je toliko koračala unazad, pa se nadam da će od sada koračati napred. Mislim da su trenutni politički akteri razumeli znakove vremena i da će zbog toga praviti veće napore da se krene napred, a to znači donošenje potrebnih zakona i reformi kako bi bili ispunjeni uslovi EU", kazala je Doris Pak.
XS
SM
MD
LG