Dostupni linkovi

File: Nadamo se da će Dačićeva vlada nastaviti proevropski kurs


Evropski komesar za proširenje Štefan File je izjavio da ne bi nagađao o tome da li će vlada Srbije koju će predvoditi lider Socijalista Ivica Dačić nastaviti proevropski kurs.

"Zadovoljan sam što su učinjeni prvi konkretni koraci u skladu sa izbornim rezultatima kako bi se formirala nova vlada Srbije. Građani Srbije su na izborima odlučili, a nama ostaje da još jednom izrazimo nadu da će nova vlada nastaviti proevropski kurs i da će nastaviti da tesno sarađuje u brojnim pitanjima vezanim za proces proširenja koji obuhvata i Srbiju," rekao je File u Briselu.

"Srbija je postala zemlja-kandidat u martu mesecu i sada je pred njom jedan ključni prioritet koji su definisali šefovi država i vlada država-članica Evropske unije u decembru prošle godine i ako ispuni taj ključni prioritet, Evropska komisija može preporučiti početak pristupnih pregovora. Dakle, novu vladu očekuje mnogo obaveza i ja mogu samo da izrazim nadu da će ona biti dorasla tim izazovima i očekivanjima građana Srbije," dodao je File.
XS
SM
MD
LG