Dostupni linkovi

Lajčak: Izvještaj Europola prilika da se razbiju predrasude


Izvještaj Europola ne treba da predstavlja problem za crnogorsku Vladu, već priliku da razbije predrasude i pokaže koliko se stanje izmijenilo i koliki napori su uloženi u borbi sa organizovanim kriminalom i korupcijom, smatra slovački šef diplomatije Miroslav Lajčak.

Savjet ministara Evropske unije, donio je odluku o otvaranju pregovora sa Podgoricom i na predlog Švedske pozvao Europol da predstavi izvještaj o stanju u vezi sa organizovanim kriminalom u Crnoj Gori i traži od Komisije da osigura da će biti uzet u obzir u narednim skrining izvještajima.

Lajčak je Anteni M rekao da je to prilika da se razbije percepcija Crne Gore.

“I da se pokaže koliko se toga uradilo, koliko se toga izmijenilo i da Vlada pokaže činjenice i napore u borbi sa organizovanim kriminalom i korupcijom. To nije problem za Vladu, već suprotno - mogućnost da razbiju predrasude i da se pokaže istinsko stanje”, ocijenio je on.

Lajčak je poručio i da odluka Savjeta ministara predstavlja ogroman uspjeh za Crnu Goru.

“Jer početak pregovora je put bez povratka. I na kraju tog puta je članstvo. Tako da to niko ne može da ospori i to je izraz da je EU objektivno procijenila napore koje Vlada ulaže da bi dovela zemlju do Unije”, zaključio je on.
XS
SM
MD
LG