Dostupni linkovi

Dačić: Nisam prihvatio nikakvu ponudu


Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačića izjavio je danas da još nije prihvatio ničiju ponudu za formiranje vlade i da je ključni problem kakvu će poziciju u novoj vladi imati koalicija oko SPS-a, da li će je voditi ili samo biti u njoj.

"Nisam prihvatio nikakvu ponudu i predlog, nego smo je primili k znanju, a stranački organi će doneti odluku", rekao je Dačić novinarima u Beogradu odgovarajući na pitanje da li će prihvatiti ponudu Srpske napredne stranke da bude predsednik buduće vlade.

On je dodao da će ta odluka biti doneta brzo, jer su poznate sve činjenice.

"Ja sam zatražio da se rukovodstvo SPS-a i druge dve stranke iz koalicije (PUPS i JS) izjasne o vladi bez mog učešća u odlučivanju", rekao je Dačić i dodao da za njega nije najvažnije da li će biti premijer.

On je rekao da je formiranje vlade pitanje o kojem se moraju izjasniti što pre, ali da se SPS ne izjašnjava između SNS-a i DS-a, odnosno Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, nego "između njih i nas".

"Zašto bismo bili u nečijoj vladi ako možemo da vodimo vladu", rekao je Dačić i dodao da to ne znači da je prihvatio ponudu SNS-a, već da je to "ozbiljno pitanje kojim se SPS bavi, jer je zvanična ponuda dobijena pre nekoliko dana".

Upitan da li je od Borisa Tadića tražio da vodi vladu, Dačić je rekao da to ne bi bilo korektno prema Tadiću.

On je, međutim, dodao da se politički profil Srbije posle drugog kruga predsedničkih izbora izmenio i da su se desile velike tektonske promene na političkoj sceni i da je jasno da ne postoji dvopartijska Srbija.
XS
SM
MD
LG