Dostupni linkovi

Napadnuta zgrada "Majkrosofta" u Atini


Nepoznati napadači napali su rano jutros kancelarije "Majkrosofta" u Atini u koje su upali kombijem iz koga su izbacili zapaljivu napravu na ulaz zgrade.

Za sada nema izveštaja da li je bilo povređenih u napadu na sedište ove američke kompanije, smeštenom u severnom atinskom predgradju Marusi.

Policija je navela da su, prema prvim informacijama, tri osobe bile u kombi vozilu. Napadači su primorali pripadnike obezbedjenja zgrade da izadju pre nego što su se vozilom zaleteli u ulaz i polomili vrata.

Napadači su potom aktivirali zapaljivu napravu za koju je policija utvrdila da je reč o kombinaciji butan boca za kampovanje i kanistera benzina, javio je AP.

Policijski forenzički stručnjaci uzimaju uzorke iz izgorelog vozila koji se sada nalazi ispred ulaza u "Majkrosoft".

Vlasti su saopštile da pre napada nisu dobile nikakav poziv upozorenja. Dvojica pripadnika obezbedjenja trenutno daju iskaze u policiji.
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Grčka je decenijama unazad suočena sa napadima nekoliko manjih anarhističkih grupa koje uglavnom za mete uzimaju vladine zgrade, banke i druge institucije sa državnim simbolima, a u kojima koriste manje bombe i zapaljive naprave.
XS
SM
MD
LG