Dostupni linkovi

SPS: Pregovori sa DS idu teško, ali nisu prekinuti


Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović rekla je u utorak da pregovori o formiranju nove vlade sa Demokratskom strankom (DS) idu "jako teško", ali da odluku o njihovom prekidu treba da donesu organi stranke.

"Mi imamo zvaničan stav da pokušamo sa DS, ako se to ne desi, onda ćemo razgovarati sa drugim strankama, ali odluku o tome moraju da donesu organi stranke", rekla je Đukić Dejanović za agenciju Beta i dodala da ne zna kad će biti sednica Predsedništva stranke.

Upitana šta je prepreka za formiranje nove vlade Srbije sa demokratama, Đukić Dejanović je rekla da to pitanje treba postaviti "onima koji vode razgovore", ističući da ne učestvuje u njima.

Potpredsednica SPS je kazala da Srpska napredna stranka (SNS) socijalistima nudi razgovore o formiranju vlade, ali da nema informacije "da li i Dačiću nude premijersko mesto", kao što je u utorak rekao lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković. "

Ona je navela i da saopštenje Liberalno demokratske stranke da više ne žele da učestvuju u formiraju vlade, znači da "više nemamo parlamentarnu većinu" sa demokratama.

DS je večeras zatražila od socijalista da saopšte šta je prepreka za formiranje vlade i da li još važi koalicioni dogovor postignut 8. maja, dva dana nakon parlamentarnih izbora.

LDP je ranije saopštio da nije moguće da se formira vlada sa socijalistima jer nije spreman da pravi kompromise oko ključnih pitanja u državi.
XS
SM
MD
LG