Dostupni linkovi

Budimir: Neću podneti ostavku


Predsednik Federacije BIH Živko Budimir izjavio je da neće reagovati na zahtev nove parlamentarne većine u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH da podnese ostavku.

Budimir je u utorak uveče, tokom gostovanja u Dnevniku Federalne televizije, rekao da je sednica Zastupničkog doma održana "mimo svih procedura i Poslovnika o radu Parlamenta".

"Četiri stranke, a posebno Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, ovim činom pokazuju da za njih ne vrede zakoni ove zemlje, Ustav ni bilo kakvi poslovnici i pravilnici o radu, nego oni snagom nekakvih mišića i silom poručuju svim građanima ove zemlje da ih ništa neće zaustaviti kada su u pitanju njihova volja, htenja i stavovi, te da ništa nije sveto i da će sve pogaziti kako bi izvršili postavljene ciljeve", rekao je predsednik Federacije BiH.

Takođe, dodao je da predsednik Federacije BiH, zbog složenosti ovog entiteta, ima posebne ovlasti, kao i da je spreman doneti odluku o raspuštanju Federalnog parlamenta, ukoliko ova situacija ne bude mogla biti rešena na drugi način.

"U ovom trenutku sam spreman, ukoliko su za to spremni i dvojica dopredsednika Federacije, potpisati raspuštanje Parlamenta", rekao je Budimir.
XS
SM
MD
LG