Dostupni linkovi

Ruski milijarder prije smrti konzumirao alkohol i lake droge


Na tijelu Leonida Garta, ruskog milijardera bliskog Vladimiru Putinu, nisu pronađeni tragovi nasilja, doznaje Index iz izvora bliskih istrazi. Kako je ustanovljeno tijekom obdukcije, Gart je vjerovatno nastradao uslijed srčanih tegoba. U gumenom čamcu u kojem se Gart vozio prema Makarskoj pronađeni su tragovi alkohola i ostaci upotrebljenog jointa. Uz probleme s težinom ruskog milijardera i vožnju po vrlo toplom vremenu, konzumacija alkohola i opojnih sredstava mogla je prouzročiti zdravstvene probleme.

Gart je, kao i većina ruskih poduzetnika, u Hrvatsku dolazio u pratnji tjelohranitelja, no, hrvatskoj policiji nije prijavljivao prijetnje niti je tražio posebne mjere sigurnosti.

Dmitrij Khazov, direktor Gartove građevinske, za rusku Izvestiu je rekao kako ne želi prejudicirati zaključke te da želi prvo pričekati nalaz obdukcije. "Imam neke sumnje i ne isključujem da je Gart ubijen, no želim pričekati dokaze kako bih bio siguran.", kazao je Khazov. Kada su u pitanju ruski milijarderi bliski Vladimiru Putinu, ništa nije isključeno.

Ruska Izvestia je pisala da je Leonid Gart možda ubijen.
XS
SM
MD
LG