Dostupni linkovi

Mediji: SNS dao Dačiću ponudu koju je teško odbiti


Srpska napredna stranka je iza scene preuzela inicijativu za formiranje nove vlade, uz galantnu ponudu socijalistima, koji zvanično još pregovoraju sa demokratama za sastavljanje buduće parlamentarne većine, pišu danas Večernje Novosti.

Prema saznanjima lista, vrhovi SNS i SPS u ponedeljak su bili na vezi ceo dan i iz više izvora dobili smo potvrdu da su to bili najozbiljniji pregovori otkako je Aleksandar Vučić javno pozvao Ivicu Dačića da zajedno formiraju vladu.

Sagovornici lista kažu da galantna ponuda naprednjaka lidera SPS sve više odvlači od stola demokrata, ali on još nije definitivno presekao na koju će stranu.

Navodno, Vučićev paket, koji ne bi mogao da odbije, jeste da uz premijersku zadrži i funkciju ministra policije. Na bogat kolač vlasti može da računa i Dinkić, koji je zainteresovan za ekonomske portfelje.

Paralelno s tim, ugovara se i novi zvanični susret demokrata i čelnika koalicije oko SPS, koji bi trebalo da odgovore na Tadićevu ponudu da zajedno uđu u vlast.

Nezvanično, kandidat za premijera DS spreman je da socijalistima, uz postojeće, ponudi još dva resora, a Dinkiću bi, navodno, prepustio ekonomiju, finansije i NIP.

Da se nešto "pomera", indirektno je Novostima potvrdio lider SNS Aleksandar Vučić:

"Ima šanse da formiramo vladu, a demokrate će to teško moći da učine. Pažljivo merim svaku svoju reč od izbora, tako da ovo ne pričam bez osnova".

Na pitanje da li je na pomolu veliki zaokret SPS ka naprednjačkom taboru Dačić je za Novosti, kratko prokomentarisao: "Još nismo doneli nikakvu odluku".
XS
SM
MD
LG