Dostupni linkovi

Potpisan protokol: Albanski policajci na crnogorskom primorju


Policajci iz Albanije biće angažovani na crnogorskom primorju za vreme ovogodišnje turističke sezone, predviđeno je Protokolom o saradnji koji je u ponedeljak potpisan u Skadru.

Direktor crnogorske Uprave policije Božidar Vuksanović razgovarao je sa direktorom Nacionalne policije Albanije Hisni Burgajem.

Sastanak je bio posvećen jačanju saradnje crnogorske i albanske policije u nastupajućem periodu i aktivnostima za njeno intenziviranje tokom predstojeće turističke sezone, o čemu je potpisan Protokol.

“On će omogućiti upućivanje policijskih službenika iz Albanije u Crnu Goru, tokom trajanja turističke sezone, čime će se pospešiti razmjena policijskih iskustava, podrška u prevenciji javne bezbjednosti i javnog reda i prevencija kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera”, kaže se u saopštenju.

Vuksanović je saopštio da je Uprava policije u prethodnom periodu potpisala ovakvu vrstu Protokola sa ministarstvima unutrašnjih poslova Hrvatske i Srbije.

"Bezbednost predstojeće turističke sezone, odlučnom borbom protiv svih oblika kriminala, i osećaj sigurnosti kod svih građana da su tokom odmoru u Crnoj Gori sigurni kao kod svoje kuće, predstavlja naš osnovni cilj", kazao je Vuksanović.
XS
SM
MD
LG