Dostupni linkovi

Nikšić podneo krivičnu prijavu protiv Budimira



Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić podneo je danas krivičnu prijavu protiv Živka Budimira, predsednika Federacije Bosne i Hercegovine, saopštio je Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

"Dana 22.06.2012. godine u toku 55. sednice Vlade Federacije BiH od strane službenog osoblja uručena mi je odluka o prihvatanju ostavke Radivojević Desnice, vicepremijera i ministra prostornog uređenja a koju je doneo i potpisao predsednik Federacije Bosne i Hercegovine Budimir Živko. Zakonom o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine izričito je propisano da 'ministar podnosi ostavku ako smatra da nije u mogućnosti da uspešno vrši obaveze, odnosno da ne može preuzeti odgovornost za njihovo vršenje'. Kako je dopremijer Radivojevic u trenutku primanja pomenute odluke bio prisutan na sednici Vlade Federacije BiH, zatražio sam od njega da se izjasni o odluci, odnosno da li je tačno da je podneo ostavku predsedniku Federacije Budimir Živku”.

U saopštenju se dodaje da je viceopremijer Radivojević na postavljeno pitanje izričito izjavio da nije tačno da je podneo ostavku.

Radivojević je istog dana uputio i zvaničan dopis Budimiru u kojem ga je obavestio da nije bilo osnova, ni pravnog, ni moralnog za donošenje odluke o prestanku funkcije na koju je imenovan, jer njegova ostavka ne postoji.
XS
SM
MD
LG