Dostupni linkovi

Luksemburg: situacija u BiH jedna od tema sastanka ministara



Savjet ministara inostranih poslova Evropske unije održaće danas u Luksemburgu sastanak na kojem će jedna od tema biti i situacija u BiH.

Šefovi diplomatija zemalja članica EU razgovaraće o razvoju događaja u BiH u vezi sa prošlomjesečnim sastankom Savjeta za implementaciju mira koji nadgleda provođenje Dejtonskog sporazuma, najavljeno je u Briselu.

Supervizor za Brčko distrikt Roderik Mur donio je na sjednici Upravnog odbora PIK-a 23. maja odluku o suspenziji svojih Funkcija, odnosno "zamrzavanju mandata". Odlučeno je da Kancelarija za provođenje konačne odluke o Brčkom bude zatvorena do 31. avgusta, kada bi trebalo da stupi na snagu i odluka o suspenziji supervizije.

Današnjom sjednicom Savjeta ministara inostranih poslova EU predsjedavaće visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

Prva tema sastanka biće posljednji događaji u Siriji, nakon čega će Savjet razgovarati o protekloj posjeti Eštonove Pakistanu i situaciji u ovoj zemlji.

Očekuje se i da Savjet usvoji strateški okvir EU o ljudskim pravima i demokratiji i akcioni plan s njim u vezi, te imenovati specijalnog predstavnika EU za ljudska prava.
XS
SM
MD
LG