Dostupni linkovi

Đurić: Pre susreta sa Jahjagom konsenzus i taktika


Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je u nedelju da u ovom trenutku nije moguće reći hoće li se predsednik Tomislav Nikolić sastati sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom, jer pre toga Nikolić želi da se u Srbiji postigne konsenzus i definiše taktika.

Pre konkretnih razgovora sa Prištinom mora da se dogovori tema tih razgovora i da se definiše taktika, kako oni ne bi doveli do direktnog ili indirektnog priznavanja nezavisnosti, objasnio je Đurić gostujući na TV "Prva".

"Nakon posete Nikolića Briselu možemo da govorimo o podizanju dijaloga na viši nivo, čemu mora da prethodi unutrašnji konsenzus u državi, kako bismo znali šta hoćemo da postignemo", kazao je Đurić i dodao da će tada postojati hiljadu načina da se do tog cilja dođe.

Đurić je, komentarišući ocene dela javnosti da bi predlog da predsednik ili premijer vode pregovore značio de fakto priznanje nezavisnosti, rekao da Nikolić sigurno neće učiniti ništa što bi vodilo implicitnom ili eksplicitnom priznanju nezavisnosti i da će učiniti sve da nađe rešenje koje u skladu sa srpskim interesima.
XS
SM
MD
LG