Dostupni linkovi

Ivanković Lijanović: Vlada narodnog jedinstva je spas za BiH


Predsedništvo Narodne stranke Radom za boljitak odlučilo je da predloži svim parlamentarnim strankama u Federaciji BiH (FBiH) da izlaz iz trenutno teške ekonomske situacije nađu u formiranju vlade narodnog jedinstva, ocenjujući da je to najbolji izlaz za bosanskohercegovačke građane.

To je rekao u nedelju dopredsednik Narodne stranke Radom za boljitak i dopremijer Federacije BiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović govoreći kao uvodničar na redovnoj sesiji "Kruga 99" u Sarajevu.

"Narodna stranka Radom za boljitak je uputila zahtev predsedniku FBiH i zamoljen je da obavi konsultacije sa svim parlamentarnim strankama, da predstavi predloge i objasni da je to u ovome trenutku izlaz za građane. Ja verujem da će predsednik FBiH u narednoj sedmici obaviti te konsultacije i apelujem na vođstva političkih stranaka da budu svesna situacije u kojoj se građani nalaze, te stoga prihvate tu inicijativu. To će sigurno biti bolja vlada od sadašnje, iako je ova vlada pokazala da je najbolja do sada. Mislim da možemo napraviti još jedan korak napred", poručio je Ivanković Lijanović.

Vlada bi, kako je kazao, za osnovni cilj trebala imati popravljanje ekonomskog položaja građana u FBiH i put BiH ka evropskim i NATO integracijama.

Ivanković Lijanović je kazao da za formiranje vlade narodnog jedinstva nema potrebe menjati bilo koji zakon ili Ustav i da je neophodno da samo političke stranke imaju političku volju da se napravi takva vlada.
XS
SM
MD
LG