Dostupni linkovi

SDP BiH optužuje SDA za pokušaj rušenja ustavnog poretka


Glavni odbor SDP-a BiH, najvažnijeg stranačkog tijela između održavanja stranačkih konvencija, optužio je u subotu Stranku demokratske akcije (SDA) za pokušaj rušenja ustavnog poretka nakon što je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir razriješio ministra prostornog uređenja Desnicu Radivojevića koji tvrdi da je njegova ostavka krivotvorina.

Radivojević je prešao iz redova SDA u SDP i na taj način omogućio smjenu više uprava i nadzornih odbora poduzeća i ubrzao raspad koalicije u kojoj su još HSP i Narodna Stranka Radom za boljitak.

Prema priopćenju iz SDP-a BiH, Glavni odbor je najoštrije osudio "neustavni pokušaj predsjednika Federacije BiH Živka Budimira da smijeni dopremijera i ministra prostornog uređenja Desnicu Radivojevića" koji je, kako tvrde, izveden po nalogu predsjednika SDA Sulejmana Tihića.

"SDA nakon što je pokušala izazvati krizu u zemlji čini sve da je uvede u izvanredno stanje rušeći čak i ustavni poredak", stoji u priopćenju SDP-a BiH.

Dodaje se da je SDA spremna i na podmetanja kako bi sačuvali fotelje.

Glavni odbor je dao punu potporu članovima vlade Federacije BiH koji su odraz nove parlamentarne većine, te osudio pokušaj blokiranja rada vlade.

SDP BiH je pokrenuo inicijativu o isključenju SDA iz vlasti iz državnog Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije kao i četiri županije nakon što je ova stranka glasovala protiv državnog proračuna 2012.
XS
SM
MD
LG