Dostupni linkovi

FBiH će tražiti da HŽ preispita odluku o ukidanju vlaka do Ploča


Vlasti Federacije BiH zatražit će preispitivanje odluke Hrvatskih željeznica (HŽ) da ne dopuste prometovanje putničkoga vlaka prema Pločama, potvrdio je ministar prometa i veza Federacije BiH Enver Bijedić za sarajevski 'Dnevni avaz'.

"Mislim da je šteta i za BiH i za Hrvatsku da se ne dopusti prometovanje tog vlaka do Ploča. Ljudima iz BiH bi odlazak na more tim modernim vlakom bio vrlo pogodan, tako da bi njime turisti iz raznih dijelova BiH mogli dolaziti na hrvatsko primorje", rekao je ministar Bijedić.

Dodao je da će izaslanstvo Željeznica Federacije BiH sljedećeg tjedna u Zagrebu razgovarati s predstavnicima Hrvatskih željeznica oko toga da se dopusti prometovanje na kratkoj dionici između Čapljine i Ploča tog suvremenog putničkoga vlaka koji je izradio Končar.

Hrvatske željeznice najavile su ukidanje čak 46 željezničkih linija kroz Hrvatsku iz susjednih zemalja, zbog čega su ovog tjedna oštro prosvjedovali iz Željeznica Federacije BiH i sindikata željezničara Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije.
XS
SM
MD
LG