Dostupni linkovi

Broj poginulih u nesreći autobusa u Hrvatskoj porastao na osam


Broj poginulih u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani porastao je na osam jer je jedna osoba naknadno pronađena mrtva na mjestu nesreće, doznaje se od ličko-senjske policije.

Češki autobus je jutros oko 3,50 sati na putu prema Zadru iz još nepoznatih razloga probio zaštitnu ogradu, prešao u suprotni smjer i prevrnuo se na bok.

Osam poginulih te smrskani autobus ostat će zbog težine nesreće na cesti do završetka očevida koji bi mogao potrajati satima. Među poginulima je i sedmogodišnje djete.

U Općoj bolnici Gospić zbrinute su 44 ozlijeđene osobe od kojih je troje najteže ozlijeđenih dovezeno nešto prije 9 sati helikopterom u zagrebački Klinički bolnički centar Dubrava. U KBC Dubrava zadržana je 60-godišnja češka državljanka i za sada je stabilno, a dvoje djece je prebačeno u Klinički bolnički centar Rebro.

U gospićkoj bolnici doznaje se da je angažiran sav postojeći medicinski kadar koji je odradio trijažu i obradu pacijenata te su sve ozlijeđene osobe zbrinute unutar "zlatnog sata".

Ozlijeđeni putnici koji su ostali u gospićkoj bolnici stabilnog su stanja i dobro se oporavljaju, rekla je Hini ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Grba Bujević koja se zbog ozbiljnosti nesreće osobno uključila u pomoć ranjenima. Pružena im je najbolja moguća skrb, kazala je Grba Bujević.
XS
SM
MD
LG