Dostupni linkovi

Čović: Uskoro dogovor o presudi “Sejdić i Finci”



Predsednik Hrvatsko demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović izjavio je danas da narednih dana očekuje da lideri političkih stranaka parafiraju dogovor u vezi sa sprovođenjem presude Suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci".

„Razgovarao sam sa predstavnicima političkih stranka o sprovođenju ove presude, a kada je reč o Domu naroda i izboru Doma naroda Federacije, imamo zavidan nivo usaglašenih stavova i verujem da je to dobra osnova da narednih dana parafiramo dogovor“, rekao je Čović novinarima u Sarajevu.

On je naglasio da bi parafiranje takvog dogovora omogucilo vlastima da u Briselu kažu da je načinjen ogroman iskorak, te da se može od institucija BiH očekivati ubrzano sprovođenje presude Suda u Strazburu.

„Druga pitanja koja bi trebalo obrazlagati u Briselu tiču se stabilnosti vezano za novi odnos na političkoj sceni. Verujem da je danas zasedala Vlada Federacije i da se vrlo jasno ponela prema novoj parlamentarnoj većini“, rekao je Čović.
XS
SM
MD
LG