Dostupni linkovi

Marković: Keljmendi je u Crnoj Gori odgovarao za svoja delaNaser Keljmendi je za dela koja je učinio u Crnoj Gori odgovarao u skladu sa zakonom, kazao je ministar pravde i ljudskih prava Duško Marković, i poručio bosanskim institucijama da se bave svojim problemima.

Bosanska Federalna policija (FP) i Tužilaštvo vode aktivnu istragu oko organizacije kontraverznog biznismena Nasera Keljmendija, kazao je juče direktor FP Bosne i Hercegovine Dragan Lukač, navodeći da su sa Keljmendijem sarađivali i pojedinci iz crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB).

"Mislim da bi bilo dobro da bezbednosne službe BiH zakonito i efikasno rade svoj posao na svojoj teritoriji, jer Keljmendi živi u Sarajevu i tamo ostvaruje svoju neku vrstu biznisa, a za ono što je radio u Crnoj Gori već je odgovarao u skladu sa zakonom", kazao je Marković.

On smatra da Lukač ne treba da podučava crnogorske institucije kako da rade,"jer nas ocenjuju Vlada i parlament, a u procesu evro-intgracija i Evropska komisija".

"Ocjene o tm radu su najbolje, a na osnovu takvih rezultata mi ćemo dobiti pregovore. Na tom planu Lukaču preostaje još mnogo posla. Ja mu savetujem kao iskusniji u administraciji, da se sopstvenom poslu posveti", poručio je Marković.
XS
SM
MD
LG