Dostupni linkovi

SAD spremne da pomognu Kosovu istragu smrti AsanajaAmerička vlada je potvrdila da će pružiti pomoć u istrazi smrti Dina Asanaja, bivšeg šefa kosovske agencije za privatizaciju, koji je prošle nedelje podlegao ranama od uboda nožem.

Američka ambasada u Prištini je saopštila da je Vlada Kosova zatražila pomo od Sjedinjenih Država u istrazi smrti Dina Asanaja, koji je inače imao američko državljanstvo.

U saopštenju se dodaje da je američka vlada da je FBI, Federalni istražni biro, u komunikaciji sa Policijom Kosova u vezi sa narednim koracima.

Premijer Kosova Hašim Tači je 20. juna na sednici vlade rekao da je
smrt Asanaja potresla sve koji su ga poznavali.

"Hoću da uverim sve institucije Kosova da ćemo učiniti sve što je potrebno da se rasvetle okolnosti smrti Asanaja i razlozi smrti tog visokog državnog zvaničnika", rekao je Tači kojem je Asanaj svojevremeno bio blizak saradnik.

Asanaj je 16. juna, 2012. podlegao ranama koje je zadobio prilikom uboda nožem u svojoj kancelariji na periferiji Pristine.

Po izveštaju Odeljenja za sudsku medicinu Ministarstva pravde Kosova Asanaj je 14. juna izvršio samoubistvo tako što se 11 puta ubo nožem.

Takvu ocenu su podržali i stručnjaci Euleksa.
XS
SM
MD
LG