Dostupni linkovi

Đilas: Nije realna koalicija DS i SNS


Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je da nije realna koalicija DS i naprednjaka za formiranje vlade i da se on zalaže da buduću vladu čine DS, koalicija oko SPS, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i Liberalno demokratska partija (LDP).

Đilas je za "Blic" od petka ocenio da stranke koje su osvojile četiri puta manje glasova na izborima neće moći zauvek da odlučuju o tome da li će najveće partije biti u vlasti ili ne.

"Verujem da stabilnost može najlakše da obezbedi koalicija koja je sada na vlasti, uz LDP" naveo je on.

Zamenik predsednika DS je kazao da je razgovarao sa liderom URS Mlađenom Dinkićem koji mu je rekao da hoće u vladu sa DS. Ocenio je da su ekonomski programi DS i URS "ista stvar, sa određenim finesama".

Po rečima Đilasa, predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić svoj pregovarački potencijal pojačava izjavama i dobro zna da proevropska Srbija ne želi da u vladi budu koalicioni partneri SNS Aleksandar Vulin, Karići i Velimir Ilić.

On je rekao da poštuje to što je vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić podneo ostavku na mesto odbornika u Skupštini Beograda i tako sprečio da "u nekoj drugoj podeli vlasti bude izglasan za gradonačelnika".
XS
SM
MD
LG