Dostupni linkovi

U saobraćajnoj nesreći u Bihaću poginula 4 državljana Hrvatske


Na putu M-5, od Bihaća prema Bosanskom Petrovcu, jutros prije sedam sati je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginula četiri državljana Hrvatske, a još dvije osobe su teže povrijđene.

Nesreća se dogodila između naselja Teočak i Vrtoč, a u njoj su učestvovala dva automobila sa registarskim oznakama Republike Hrvatske.

“Utvrdili smo da je došlo do teške saobraćajne nesreće, usljed čega su tri osobe smrtno stradale na mjestu događaja, dok je četvrta preminula u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić. Također, još dvije osobe su hospitalizirane, gdje im se, prema informacijama koje imam, ljekari bore za život”, rekao je za Klix.ba Marijan Šimić, v. d. policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

U nesreći su učestvovala dva automobila, od kojih je Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka saobraćao iz pravca Bihaća i u njemu su bile tri osobe, a iz suprotnog pravca je dolazio Polo riječkih registarskih oznaka.

“Do sudara je došlo pod vrlo nezgodnim okolnostima koje još utvrđujemo i nadamo se da ćemo tokom dana imati jasniju siliku o tome šta se desilo”, kaže Šimić.

Dvije osobe, koje su smještene u Kantonalnu bolnicu, su teškom stanju, ali su svjesne, potvrdila je Maja Dizdarić, glasnogovornica Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić.
XS
SM
MD
LG