Dostupni linkovi

Putin otvara Ekonomski forum u Sankt Peterburgu


Vladimir Putin danas će otvoriti Ekonomski forum u Sankt Peterburgu na kojem će se obratiti investitorima i pokušati da smanji uznemirenost zbog povećanja cijene nafte i zbog političkih nemira u ovoj zemlji.

Ekonomski forum pod nazivom "Efikasno rukovođenje" okupiće predstavnike iz 80 zemalja.Među učesnicima su predstavnici Srbije i Republike Srpske.

Trodnevni forumu, koji se u Sankt Peterburgu održava 16. put, prethodio je pad cijena nafte, koji je izazvao pad vrijednosti ruskih akcija i ruske rublje.

Vladimir Putin, koji je obećao 158 milijardi za penzionere, vojsku i državne radnike prije ponovnih izbora u martu, moraće da provede budžetske rezove ili da traži inostrane pozajmice ukoliko cijena nafte nastavi da pada.

Očekuje se da će Putin analizirati antikrizne mjere koje preduzima svjetska zajednica i iznijeti prioritetne mjere za razvoj ruske ekonomije i finansijskog sektora, kao i za poboljšanje investicione klime.

Centralne teme razgovora ruskog predsjednika sa čelnicima 50 vodećih stranih i ruskih energetskih kompanija biće o energetici. Putin će razmotriti budući razvoj ruskog energetskog sektora i prisustvovaće potpisivanju brojnih sporazuma o energetskoj saradnji.
XS
SM
MD
LG