Dostupni linkovi

Jahjaga: Spremna sam da sa svima razgovaram



Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izrazila je spremnost da se sastane sa bilo kim, bilo kad i bilo gde kada je to u interesu naroda i države Kosovo.

“Republika Kosova je suverena i nezavisna država, kojoj je zagarantovan teritorijalni integritet i kao takva predstavlja se u svim međunarodnim odnosima ravnopravno sa ostalima”, kazao je za Radio Slobodna Evropa Arber Vllahiu, Jahjagin savetnik za medije.

On podseća da predsednica neprestano podržava “proces dijaloga između Kosova i Srbije koji se odvija u Briselu uz posredstvo EU. Dijalog smatram jedinom alternativom i načinom da dve zemlje, koje su prošle kroz rat, normalizuju svoje odnose i saniraju ratne posledice”.

Jahjaga dijalog u Briselu smatra “jedinim načinom kojim se Srbija može primoriti da poštuje međunarodne norme u odnosa sa Kosovom i njenim narodom. Predsednica Jahjaga naglašava da je neophodno da se sprovedu svi postignuti sporazumi u dijalogu između dve zemlje”, kazao je Vllahiu.

Jahjagina izjava je usledila nakon što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio spremnost da razgovara sa njom. To je za Radio Slobodna Evropa potvrdio Jelko Kacin, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.
XS
SM
MD
LG