Dostupni linkovi

Veštak: Vlahović žrtvama najčešće pucao u glavuNa suđenju Veselinu Vlahoviću zvanom Batko, optuženom za zločine u Sarajevu, veštak Tužilaštva BiH rekao je da je pucanje u glavu iz vatrenog oružja uzrok smrti 20
od 27 ekshumiranih leševa.

Veštak Hamza Žujo interpretirao je nalaze veštaka, koji su pokazali da je smrt Vlahovićevih žrtava nastupala uglavnom "razaranjem tkiva mozga i glave".

Vlahović se tereti za ubistva, silovanja, zlostavljanja, pljačke, nestanke i druga dela počinjena 1992. nad civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići.

Protiv Vlahovića je podignuta i druga optužnica, kojom se on tereti za ubistvo i nestanak 14 osoba, kao i silovanje i zlostavljanje civila.

Veselin Vlahović Batko je bivši pripadnik Vojske Republike Srpske.

On je u avgustu 2010. godine deportovan iz Španije, gđe se krio od pravosuđa BiH, koje je za njim raspisalo međunarodnu poternicu.

Rođen je 1969. godine u Nikšiću u Crnoj Gori. Zbog razbojništva i nasilničkog ponašanja, od 1999. je služio zatvorsku kaznu u Spužu, odakle je 2001. pobegao u Španiju.
XS
SM
MD
LG