Dostupni linkovi

U Novom Sadu počeo filmski festival Cinema City


Na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu sinoć je otvoren peti Internacionalni filmski festival "Sinema siti" tokom koga će biti prikazano oko 100 filmova iz svih krajeva sveta.

Festival je otvorila direktorka poznate kinoteke grada Pariza "Forum dezimaž" Lorens Hersberg koja je izrazila zadovoljstvo što je deo ove lepe manifestacije i nestrpljenje da vidi ostvarenja novog srpskog filmskog talasa.

Direktor "Sinema Sitija", Miloš Ignjatović koji je pozvao Novosađane i njihove goste da u narednih sedam dana uživaju u bogatom filmskom program.

“Naš cilj je da ceo centar grada bude jedan veliki bioskop i mislim da smo i ove godine u tome uspeli uprkos ekonomskoj krizi”, rekao je Ignjatović na konferenciji za novinare organizovanoj uoči otvaranja festivala.

Direktorka programa “Sinema Sitija” Bojana Barović je kao posebno atraktivne najavile premijere tri srpska filma: “Zverinjak”, "Smrt čoveka na Balkanu” i "Jelena, Katarina, Marija”, ističući da će svih 12 filmova koji će biti prikazani u selekciji “Exit point” imatgi svoju premijeru u Srbiji.

Ovogodišnji Cimena City održava se do 23. juna, a filmovi će biti prikazivani na pet lokacija u centru Novog Sadu. Cene ulaznica su 150 dinara.
XS
SM
MD
LG