Dostupni linkovi

Grdžaliju: Asanaj izvršio samoubistvo


Direktor Kancelarije za sudsku medicinu Ministarstva pravde Kosova Arsim Grdžaliju izjavio je večeras da je autopsija tela predsednika upravnog odbora Kosovske agencije za privatizaciju Dina Asanaja pokazala da je on izvršio samoubistvo.

Učestvujući u emisiji prištinske televizije Kohavision (KTV), Grdžaliju je rekao da je ekipa kosovskih i medjunarodnih stručnjaka koji su obavili obdukciju, kojoj su prisustvovali i glavni okružni tužilac u Prištini i tužilac Euleksa, nedvodmisleno utrvdila da se radi u samoubistvu.

Grdžaliju je rekao da je na telu Asanaja bilo 11 uboda nožem od kojih su jedan ubod u pluća i jedan u srce izazvali smrt. Ostali ubodi, prema njegovim rečima, predstavljaju lakše telesne povrede.

On je rekao da je u dosadašnjoj praksi vidjao slučajeve da su ljudi koji su izvršili samoubistvo sebi nanosili više od 15 uboda nožem.

Asanaj je juče pronadjen teško ranjen u njegovoj kući u prištinskom naselju Američko selo, a umro je u Urgentnom centru oko 14 sati.

On je juče uz visoke vojne i civilne počasti sahranjen u Prištini, Skupština Kosova je povodom njegove smrti održala komemorativnu sednicu na kojoj je govorio predsednik parlamenta Jakup Krasnići.
XS
SM
MD
LG