Dostupni linkovi

Kameron:Odnos mediji-političari loš


Britanski premijer Dejvid Kameron, svjedočeći o aferi prisluškivanja koja je uzdrmala Britaniju, izjavio da su odnosi političara i medija postali loši.

Kameron je danas započeo svjedočenje opred Livsonovom komisijom koju je sam osnovao, zbog bliskih veza sa glavnim osumnjičenima za skandal koji je izbio pošto su novinari tabloida "NOW" optuženi da su prisluškivali telefonske razgovore i govornu poštu javnih ličnosti i žrtava nasilja da bi došli do tema.

Kameron je rekao da političari ne treba da vode medijsku bitku 24 sata dnevno, jer rizikuju da budu "sahranjeni", a takođe je ocijenio da su odnosi izmedju medija i političara postali "loši".

Kako prenosi britanski BBC, Kameron je, svjedočeći pred komisijom, izjavio da su veze medija i politike bile, sa jedne strane, "isuviše bliske i nezdrave", a da je, opet, postojalo nepovjerenje sa obe strane. Stoga je, kako je rekao, istraga koju vodi Livsonova komisija "katarzičan momenat" i šansa da se odnosi "resetuju".

Pojašnjavajući nepovjerenje, Kameron je izjavio da "mnogi političari misle da mediji uvjek pogrešno kapiraju stvari", dok štampa smatra da političari "uvjek zastupaju sebe".

Recept za poboljšanje odnosa Kameron vidi u "transparetnosti, boljoj regulaciji i malo većoj distanci" pri čemu bi uzajamno poštovanje proisticalo od "visokih standarda sa obije strane".
XS
SM
MD
LG