Dostupni linkovi

Nikolić: Dijalog posao za premijera


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je šefici evropske diplomatije Ketrin Ešton da bi dijalog Beograda i Prištine trebalo da predvodi premijer Srbije.Nikolić, koji je tim sastankom započeo prvu zvaničnu posjetu u svojstvu šefa države, nije rekao kakav je stav Eštonove o tome.

Razgovoru s Eštonovom prisustvovao je i posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine, Robert Kuper, a Nikolić je poslije susreta rekao da se razgovaralo "o prošlosti, sadašnjosti, ali najviše o budućnosti".

Nikolić je rekao da misli da je u iskrenom razgovoru ubijedio Ešton da za Srbiju nema bolje budućnosti od Evropske unije.

"Trebalo bi što prije formirati vladu u Beogradu jer nam ističe dragocjeno vreme", rekao je Nikolić.

Među temama razgovora, kojem je prisustvovao i posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper, bila je i situacija na Kosovu, a Nikolić je rekao da bi sve strane trebalo da se uzdrže od bilo kakvih provokativnih akcija, kako bi građani na Kosovu živjeli bezbjedno.

Nikolić je na kraju podvukao da "Srbija nikad neće priznati Kosovo".

Posle susreta sa Eštonovom, Nikolića očekuju razgovori s predsjednikom Evropskog savjeta Hermanom van Rompejom, pa sa predsjednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, nakon čega će se obratiti novinarima.
XS
SM
MD
LG