Dostupni linkovi

Prosvjed poljoprivrednika u Zagrebu


Sindikat poljoprivrede najavio je za danas javni prosvjed u Zagrebu, prvo ispred sjedišta Hrvatske poštanske banke, a zatim i pred Vladom. Sindikat je priopćio da je Mesna industrija Valvita iz Harkanovaca, prije nego što ju je na javnoj dražbi kupio HPB, bila u zakupu PPK Valpova. Imala je 80 radnika, kojima prijeti gubitak posla ako HPB ne pronađe kupca, javlja HRT.

HPB je PPK Valpovu ponudio potpuno neprihvatljive uvjete zakupa. To znači da će radnici, ako banka ne pronađe drugog zakupoprimca ili kupca, ostati bez posla, napominje sindikat. HPB je u većinskom vlasništvu države.

HPB je, pak, poručio Sindikatu poljoprivrede da umjesto prosvjedne akcije pokušaju postići dogovor s PPK-om Valpovo. HPB, u želji za očuvanjem proizvodnje, namjerava nakon djelomičnog podmirenja potraživanja preuzimanjem imovine tvrtke Valvita tu imovinu ponuditi postojećem PPK-u Valpovo po tržišnim uvjetima. PPK Valpovo želi i nadalje unajmljivati imovinu, ali ne želi plaćati tržišne uvjete najma ni uz dodatni diskont od 25%, već bi plaćao simboličnu cijenu, priopćio je HPB.
XS
SM
MD
LG