Dostupni linkovi

Banjalučani traže od vlasti dokumentaciju o parku koji je uzurpiran


Okupljanje nezadovoljnih građana Banje Luke koji se protive uništavanju zelenih površina u svom gradu ušao je u treću nedelju

Veliki broj Banjalučana, uoči isteka roka do kojeg gradske vlasti po zakonu trebaju da dostave informacije koje su od njih zatražene, poručio da neće odustati od svojih zahtjeva.

“Iz Gradske uprave ništa nam nije stiglo. Kada istekne zakonski rok do kada su dužni dostaviti tražene podatke, iskoristit ćemo sva pravna sredstva, ako treba i sudska kako bi dobili sve informacije”, kazala je tokom večerašnjeg okupljanja portparolka Transparency Internationala BiH Ivana Korajlić.

Ona je ponovila kako je od gradske vlasti zatražena dokumentacija o dodjeli spornog zemljišta, ali i izdavanju građevinske dozvole. “Resorno ministarstvo dostavilo nam je samo djelimični odgovor koji ne sadrži sve informacije o ovom predmetu, te se čini kako vlastima nije stalo do zahtjeva građana”, poruičila je Korajlićeva u ime okupljenih Banjalučana.

Istovremeno, predsjednik Centra za životnu sredinu Miodrag Dakić navodi da je velika sramota banjalučkih vlasti što nisu odgovorili na zahtjev 12 nevladinih organizacija da im se stave na uvid svi dokumenti o izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na zelenoj površini u centru Banje Luke.
XS
SM
MD
LG