Dostupni linkovi

Ekspertski tim NATO-a ove godine zaobilazi BiH



Ekspertski tim NATO iz Brisela, koji svakog juna dolazi u BiH radi ocjene provođenja Individualnog akcionog plana za članstvo u NATO /IPAP/, ove godine neće ni doći u BiH, izjavila je vođa tima Savjeta ministara BiH za NATO integracije Ana Trišić–Babić.

"Iz nekog razloga, pretpostavljam zbog konfuzije u odnosima između SDA i SDP-a, imamo sad najave da oni uopšte ne planiraju ni da dođu da radimo na ocjenjivanju IPAP-a koji je sada na snazi", rekla je Trišić – Babić.

Ona je upozorila da BiH zbog novonastale situacije vrlo vjerovatno neće stići da ispuni sporazum do septembra, kada bi akcioni plan za članstvo /MAP/ trebalo da bude aktiviran, pišu "Nezavisne novine".

Trišić-Babić je navela da nakon martovskog dogovora šestorke u Banjaluci u vezi sa vojnom i državnom imovinom vladao optimizam i da su postojale najave da bi ekspertski tim u junu mogao čak da počne na radu za MAP, kojeg je BiH dobila prije dvije godine, ali je zaleđen zbog nepostojanja dogovora u vezi sa perspektivim vojnim lokacijama.
XS
SM
MD
LG