Dostupni linkovi

Optužbe SDP-a: Ugovori SDA o prodaji državnih firmi biće poznati javnosti


Socijaldemokratska partija BiH optužila je lidera SDA Sulejmana Tihića da pokušava SDP-u da podmetne sopstveni plan prodaje javnih kompanija u BiH, navodeći da će građani sigurno saznati kakve su sve ugovore o prodaji državnih firmi potpisivali kadrovi SDA i šta su lično od svega toga dobili.

U SDP-u ističu da Vlada Federacije BiH danas na sve moguće načine pokušava umanjiti štetu po budžet i građane FBiH koja može nastati iz Ugovora o dokapitalizaciji Energopetrola, kojeg je kako kažu sklopila Vlada koju je vodila SDA.

U SDP-u smatraju da je Tihić najodgovorniji za izbijanje poslednje političke krize koja je nastala zbog odbijanja SDA da glasa za budžet BiH.

Lider SDA Sulejman Tihić rekao je da SDP želi da proda BH Telecom i Fabriku duhana Sarajevo i ocenio da bi jedan od ključnih razloga nastojanja da se SDA izgura iz vlasti mogla biti želja za kontrolom nad javnim preduzećima u Federaciji BiH.

Prema rečima Tihića, SDP način odlučivanja u toj partiji želi predstaviti kao metod odlučivanja u institucijama i javnim preduzećima, odnosno "da se iz jednog centra sve kontroliše".
XS
SM
MD
LG