Dostupni linkovi

Đilas ponovo gradonačelnik Beograda


Dosadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas danas je ponovo izabran na tu funkciju. Njegov izbor za prvog čovjeka grada podržala su 63 odbornika.Današnjim izborom počinje da teče novi četvorogodišnji mandat Đilasu, budući da je na tu funkciju prvi put izabran izabran 19. avgusta 2008.

Za zamjenika gradonačelnika je izabrana dosadašnja pomoćnica gradonačelnika Tatjana Pašić.

Skupština grada Beograda imenovala je ranije danas novu Gradsku izbornu komisiju i potvrdila mandate nekoliko novih odbornika. Rasprava o izboru izvršnih organa gradske vlasti trajala je oko tri sata, a tokom nje odbornici liste "Pokrenimo Beograd" i DSS najavili su da neće podržati izbor Đilasa.

Đilas je izjavio, predstavljajući program za naredne četiri godine, da će prioriteti u radu gradske vlasti u naredne četiri godine biti dalji razvoj infrastrukture, ulaganje u poljoprivredu, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

On je poručio i da će Beograd u narednom mandatu krenuti u borbu za nova radna mjesta i privlačenje investicija, kao i da je spreman da u tom cilju realizuje projekat Kancelarije za brze odgovore, za koji se zalagala SNS, ukoliko će to da donese nova radna mjesta.
XS
SM
MD
LG