Dostupni linkovi

Srbija: Odloženo suđenje bivšoj ministarki


Suđenje bivšoj ministarki za telekomunikacije Mariji Rašeti Vukosavljević i njenim saradnicima odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 26. jun.

Razlog odlaganja današnjeg ročišta je taj što na suđenje nije došao branilac optuženog Slađana Ivkovića zbog bolesti. Na sledećem suđenju 26. juna trebalo bi da svjedoče dva vještaka iz Gradskog zavoda za vještečenja, kao i tri svjedoka.

Rašeti je, zajedno sa saradnicima, optužena da je 2003. i 2004. godine nezakonito uzela više od milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije Terminala-2 i VIP salona na beogradskom aerodromu.

Ona je na početku suđenja u novembru prošle godine negirala sve navode optužnice, ističući da nikada ni na koji način nije ni posredno ni neposredno uticala na rad Aerodroma, ni na raspisivanje tendera, izbor ponudjača, niti na primjenu ugovora.

Prema navodima optužnice, Ivković i nekadašnji zamenik generalnog direktora Aerodroma Dušan Grilihes su, u dogovoru sa Rašetom Vukosavljević, uticali da posao u vezi sa projektovanjem Terminala-2 dobije preduzeće "Termoenergo-inženjering", čiji je vlasnik optuženi Jovan Djenadić, iako to preduzeće nije posjedovalo odgovarajuću licencu, niti je dalo najpovoljniju ponudu za posao.
XS
SM
MD
LG