Dostupni linkovi

Rim: Masovno hapšenje anarhista


Italijanska antiteroristička policija izdala je naloge za hapšenje 10 anarhista koji su dio istrage bombaških napada u Italiji, Frankfurtu i Parizu.

Policija je, kako prenose italijanski mediji, izvršila 40 pretresa stanova širom Italije, tokom istrage protiv članova Ustaničke neformalne anarhističke federacije (FAI) i Međunarodnog revolucionarnog fronta.

Ovi pokreti su osumnjičeni da su sproveli napade 2009. godine na milanski Bokoni univerzitet, kao i 2011. na šefa italijanske “Ekvitalia” poreske agencije, “Deutche bank” u Frankfurtu i grčke ambasade u Parizu.

Dva naloga pod optužbom “Međunarodnog terorizma” izdata su za anarhistima koji se nalaze Švajcarskoj i Nemačkoj, kod kojih je pronađen dokazni materijal, i koji su osumnjičeni da su “mozgovi” napada.

FAI se dovodi u vezi su serijom napada pismima-bombama. Prošle godine je jedan sumnjivi paket za šefa “Deutche bank” na vrijeme otkriven, dok je drugi za šefa italijanske poreske agencije eksplodirao i povrijedio primaoca.

U maju je grupa preuzela odgovornost za hice ispaljene na šefa Ansaldo nukelarne jedinice u italijanskoj kompaniji “Finmekanika”.
XS
SM
MD
LG