Dostupni linkovi

Napadnuta novinarka Lakić pita državu Crnu Goru zašto ćuti


Novinarka dnevnika Vijesti Olivera Lakić je danas, nakon što je juče osuđena osoba koja joj je prijetila nakon tekstova o fabrici duvana u Mojkovcu, postavila pitanje, zašto ćuti država kada sve zna.

„Premijer, tužilaštvo i policija su na potezu. Ja taj potez strpljivo čekam, ali neću još dugo”, poručila je Lakić u autorskom tekstu u dnevniku Vijesti.

Slavko Musić juče je osuđen je na četiri mjeseca zatvora, dok je Marko Piper oslobođen optužbi za ugrožavanej sigurnosti novinarke Vijesti Olivere Lakić.Musić i Piper su osuđeni da su od 31. januara do 3. februara novinarski Lakić "uputili ozbiljne prijetnje po život".Musić je, pritom, upućujući im prijetnje, ugrozio i sigurnost osoba sa kojima je novinarka 3. februara bila na novinarskom zadatku, za šta je jedino i osuđen.

Musić i Piper su radnici mojkovačke fabrike cigareta, čije poslovanje ispituje tužilaštvo zbog navodnog šverca i pranja novca, a o čemu je izvještavala Lakić.

Vlasnici fabrike Tara su 31. januara preko Musića novinarki Vijesti umjesto odgovora na pitanja o sumnjivom poslovanju u Mojkovcu uručili dvije orhideje upakovane tako da podsjećaju na one koje se nose na groblje.

"Žalim Slavka Musića jer je dokazao da je stvarno „djevojka za sve“, kako mi se predstavio prilikom našeg prvog susreta 31. januara prošle godine ispred fabrike cigara u Mojkovcu", navela je Lakić u autorskom tesktu.

"Više od njega žalim institucije koje su bile dužne da, i fabriku u Mojkovcu i kontinuirane napade i pritiske na mene, istraže sa više volje, odlučnosti i petlje.I njima sam pomagala da do istine zajedno dođemo neprestano ukazujući na propuste u istrazi, opstrukcije, podmetanja... Sramno je bilo ponašanje i djelovanje čelnih ljudi tadašnjeg menadžmenta policije od samog momenta kada sam počela da istražujem poslovanje fabrike „Tara“" između ostalog je poručila Olivera Lakić.
XS
SM
MD
LG