Dostupni linkovi

U Tuzli podignuta optužnica za zlostavljanje mlade Njemice


Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo optužnicu protiv bračnog para Milenka i Slavojke Marinković zbog mučenja 19-godišnje Njemice Betine Signer.

Mairnkovići, koji su iz mjetsa Karavlasi kod Kalesije, terete se da su protivpravno i na vrlo okrutan način lišili slobode 19-godišnju Njemicu, a optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu na potvrđivanje. U isto vrijeme zatraženo je produžavanje pritvora Marinkovićima za još dva mjeseca.

Marinkovići se terete da su u posljednjih osam godina u mjestu Karavlasi u ropstvu držali sada 19-godišnju njemačku državljanku Betinu Signer, kojoj nijesu dopuštali kontakte sa ostalim ljudima, niti pohađanje škole, dok su se prema njoj ponašali krajnje nehumano - izgladnjivali su je, fizički zlostavljali i tjerali da radi najteže fizičke poslove.

Spavala je u štali, a njeno mučenje je završeno 17. maja kada su Marinkovićevi uhapšeni, a Betina smještena u sigurnu kuću.

Slučaj je otkriven nakon što ga je prijavio jedan od Marinkovićevih komšija Sead Makalić, koji je policiji pokazao i fotografiju zlostavljane devojke, nakon čega je uslijedilo ispitivanje nekoliko svjedoka, a na kraju i hapšenje Milenka i Slavojke Marinković.
XS
SM
MD
LG