Dostupni linkovi

Libija: Ranjena dva čuvara u napadu na britanski konvoj


Dvojica pripadnika britanskog obezbeđenja ranjena su u ponedeljak u napadu raketom ispaljenom iz ručnog bacača na britanski diplomatski konvoj u libijskom gradu Bengaziju, izjavili su zvaničnici britanske ambasade.

Ambasador Dominik Askvit i ostali službenici ambasade bili su u konvoju, ali niko od njih nije povređen, preneo je Bi-Bi-Si.

Raketa je pogodila automobil sa obezbeđenjem konzularnog konvoja. U ovom trenutku nije poznato ko je izvršio napad koji se dogodio nekoliko dana nakon što je meta bila diplomatska misija SAD.

Američka misija u Bengaziju napadnuta je nakon što je Vašington objavio da je u Pakistanu ubijen Abu Jahja al Libi, Libijac koji je bio drugi čovek u komandi Al kaide.

Stručnjaci za bezbednost kažu da u području oko Bengazija deluju brojne islamističke militantne grupe koje se protive prisustvu zapadnih zemalja u muslimanskim državama.

Prošlog meseca ispaljena je raketa iz ručnog bacača na kancelarije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u ovom gradu, ali nije bilo žrtava.

Mesec dana ranije, u Bengaziju je bačena bomba na konvoj sa Janom Martinom, šefom misije UN u Libiji, ali nije bilo povređenih.
XS
SM
MD
LG